Svenska Cupen i Lidköping: Sandvikens AIK

17:30

Vetlanda BK

Referat: Svenska Cupen i Lidköping: Sandvikens AIK - Vetlan

Jämn match mot Sandviken
När VBK och SAIK mötte varandra i fredagens andra match kom båda lagen till matchen med två oavgjorda resultat. VBK hade spelat 3-3 mot Villa och SAIK 4-4 mot Hammarby. SAIK kom som bekant till cupen som SM-finalpart

VBK förlorade med 6-4 efter att "Crille" Edlund i slutminuten, matcherna spelas i 60 minuter, hade avgjort på straff, efter att han själv blivit fälld.
Det var "Crille" Edlunds fjärde mål i matchen. Utan denne Vetlanda fostrade spelare hade slutresultatet noterats till...Nej, vi går inte vidare på det spåret.
Istället hyllar vi ett Vetlandalag som fortsatte dagens spel nummer två med att återigen spela på ett imponerande moget sätt!
Tro inte för ett ögonblick att det skedde genom någon bussparkering vid straffområdet.
Nej, här spelas det på ett sätt över hela plan som ger mersmak.
Variationsrikt, tempostarkt med boll- och passningskunnighet.
Vi tycker att matchens två snyggaste mål gjordes i andra halvlek av Martin Landström, kyligt, och Daniel Johanson som drog den ene efter den andre. De målen påminde om alla de fina mål vi sett dom göra i VBK:s 18- och 20-årslag under årens lopp.

Visst blev det förlust, och det går att ta upp en klar/given straff på "Jocke" Andersson i matchens 50:e minut, men vi är övertygade om att laget känner att de är duktiga med eller utan denna straff.
Värt att notera är att dagens matcher var lagets tredje och fjärde denna säsong. Och det är sedan förra säsongen nya spelare på ett antal platser. Borde finnas förutsättningar för att det kan bli riktigt riktigt bra.
I denna match vaktades målet av Philip Svensk och på topp spelade ibland nye Tuomas Mokko.